In de storm


1939, 1e druk
Amsterdam, Van Holkema en Warendorf
Serie Opbloei
Omslag en bandtekening en illustraties Rie Reinderhoff


1950, 3e druk
Amsterdam, Van Holkema en Warendorf
Omslag en bandtekening van Hans Borrebach


De Haagse Post:

"Een probleem als de schrijfster hier gesteld heeft, kan alleen door iemand met de fijngevoeligheid en het talent van Sanne van Havelte behandeld en tot een bevredigende oplossing gebracht worden."

 

stambomen

 

Hoofdpersonen:
Bart ter Hegge en Juul Huizinga

Inhoud:

Het is voor Juul, het jongere zusje van Tim Huizinga, moeilijk om met de kunstschilder Sieward te breken, die bij haar in het dorp woont. Ze kan hem niet uitstaan, ze haat hem, maar toch kan ze zich niet verzetten tegen de vreemde aantrekkingskracht die haar in zijn ban houdt.
Om hem te ontlopen gaat ze, als kindermeisje, mee met het gezin van Hanna en Bob naar Knocke om daar de zomer door te brengen.
Daar ontmoet ze Bart ter Hegge, de jongere broer van Jo, die ook regelmatig met de familie optrekt. Juul vindt hem grenzeloos eigenwijs, bazig en heerszuchtig, een "nijlpaard", toch leert ze hem steeds meer waarderen.
Echter, ook Sieward blijkt in Knocke te zijn en brengt haar leven danig in de war.


Van links naar rechts:
Juul, Bart (het nijlpaard) en de verleidelijke Sieward


Dit is het vijfde deel uit de zogenaamde serie van 13 boeken. Deze boeken vormen samen een geheel.

De personen van dit komen we in andere delen ook weer tegen.


De Nieuwe Rotterdammer Courant:

"Het boek heeft de kwaliteiten, die wij van het werk dezer schrijfster gewend zijn: een stevige compositie, levendige, soms van humor doortintelde verteltrant, een uitstekende, karakteriserende dialoog, gevoel voor natuurschoon - dat vooral in de episode van het verblijf in Knocke op gelukkige wijze tot uiting komt -  een gevoelsinhoud onder die feiten."

 

Stamboom familie Ter Hegge

 

 

Stamboom familie Huizinga